Kada kupujete nova vrata, treba razmišljati više nego samo o vratima. Postoji mnogo opcija kada je u pitanju odabir za ulazna vrata. Brave, zvona, kvake i ostali dodaci pomažu u definisanju vaših vrata. Bez obzira da li tražite sigurniju opciju ili nešto elegantnije, imamo vodič koji će vam pomoći da pronađete tačno ono što želite.

Svi znaju da su brave tu da vas zaštite od provale, međutim, takođe bi mogle da dodaju malo osećaja vašim vratima. Imate mnogo različitih izbora, pa je važno da znate šta želite sa bravom.

Brave za ulaz su uobičajene za vaša ulazna vrata. Oni nude srednji nivo sigurnosti, ali vrata ne zatrpavaju velikim, neprivlačnim bravama. Zaključava se iznutra i spolja i ima zasun. Dostupne su mnoge boje i stilovi, uključujući različite vrste kvaka i kvaka na vratima.

Brava sa zavrtnjem pruža maksimalan nivo sigurnosti. Zovu se „mrtve“ brave jer ne postoje opruge za upravljanje svornjakom. Zaključava se na okvir vrata što otežava otvaranje. Ipak, budite oprezni: brave sa zatvaračima imaju mnogo veličina, jer su napravljene tako da se uklapaju direktno u vrata. Obavezno izmerite rupu na vratima pre kupovine brave.

Brave za privatnost su samo unutrašnje. Oni su stvoreni više za privatnost nego za sigurnost. Obično se nalaze na vratima kupatila ili spavaće sobe, ali se mogu koristiti na ulaznim vratima. To bi vratima dalo više elegantan i manje pretrpan izgled. Brava je dugme ili nivo koji zaključava vrata iznutra. Ovo dugme ili nivo mogu se naći na kvaki na vratima ili mogu biti zaseban komad. Spolja se brava može otvoriti umetanjem uskog predmeta u malu rupu na vratima.

Elektronska brava za vrata,ona se razlikuje od bilo koje gore pomenute brave. Elektronska brava koristi sigurnosnu šifru za ulaz kroz vrata. Postoji jastučić sa numeričkim tasterima u rasponu od nula do devet. Korisnik kreira četvoro- do pet-cifreni kod pomoću dugmadi, a vrata se otključavaju samo kada se kreirani kod pravilno unese.

By stijak

14 thoughts on “Sta treba da znate pri odabiru sigurnosnih vrata”
  1. I recently had my websites rebuilt and i am trying to find new ways to make it better.Your design is quite nice and your posts are well-structured. I though that it would be nice to say that i will use some of your “know-how”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.