Svaki vozač koji živi u velikom gradu svakodnevno se susreće sa gužvom u saobraćaju i sa nedostatkom mesta za parkiranje. Odlazak ili povratak iz grada za vreme špica znači dvadeset minuta dužu vožnju. Učesnika u saobraćaju je sve više, te su i gužve sve češće. Međutim, pored svih neželjenih strana saobraćaja, jedno je sigurno – vozači ne mogu sebe da zamisle bez volana.

Kupovina automobila zahteva veliko znanje, mnogo istraživanja i veči novčani izdatak. Kupovina počinje od pitanja da li kupujete novo ili polovno vozilo. Na našim prostorima znatno je zastupljenija kupovina polovnih vozila. Kada se odlučite za kupovinu morate da se raspitate koji model biste uzeli, koje godište proizvodnje, kolika je pređena kilometraža, da li su redovno rađeni veliki i mali servis i sl. Uz to idu i vaše preferencije da li biste pre da auto ide na dizel ili benzin, koje boje i kakva karoserija da bude. Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete očekivati odgovore. I, naravno, kada nađete željeni auto, pitanje je da li ćete se dogovoriti oko cene. 

Kada imate svoj auto ne zavisite ni od koga. U svakom momentu imate priliku da odete negde i da se vratite. Putovanja idu po vašem planu. Ali, registracijai tehnički pregled, mali i veliki servis, kupovina novih guma i patosnica, dubinsko pranje i iznenadni kvarovi predstavljaju dodatne, velike troškove. Automobil zahteva konstantno ulaganje i održavanje.

Način koji vam omogućava da vi budete kolovođa puta ali da ujedno i izbegnete ove i mnoge druge troškove, jeste iznajmljivanje automobila. Iznajmljivanje automobila je idealan način da sebi obezbedite prevoz kad god vam je to potrebno prostim rezervisanjem. Ukoliko iznajmljujete vozilo na više dana, cena po danu iznajmljivanja se smanjuje. Rent a car agencije uglavnom imaju raznovrstan voznipark, te možete iznajmiti auto bilo koje klase. Još jedna velika prednost ogleda se u tome što, ako vam dosadi trenutni auto, uvek možete da iznajmite drugi. Takođe, ako ste se odlučili za kupovinu nekog automobila, pre samog čina možete ga iznajmiti u rent a car agenciji na nekoliko dana ili nedelja i na time proveriti da li vam taj auto „leži“.

Ar rent a car vam nudi i dodatne usluge poput lanaca za sneg, sedišta za decu, gps navigacije i full osiguranja. Neke od ovih usluga su potpuno besplatne, dok se neke dodatno naplaćuju. Full osiguranje je garancija da ćete svoje putovanje provesti mirne glave. Iznos njegove cene zavisi od klase automobila. Full osiguranje podrazumeva da usled saobraćajne nesreće ili krađe automobila nećete preuzeti deo troškova. To znači da, pored toga što ne treba da razmišljate o malom i velikom servisu, registraciji i popravkama, ne morate ni da se zamajavate mogućim nezgodama. Naravno, ukoliko ste umorni od toga da ste vi ti koji uvek vozite, u ugovoru možete naznačiti dodatnog vozača koji će imati ovlašćenje da koristi to vozilo, kao i vi, u datom periodu.

Ne morate se ograničiti na iznajmljivanje vozila samo prilikom putovanja po našoj državi. Ar rent a car vam pruža mogućnost i putovanje u inostranstvo sa najvećim stilom.

By stijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *