Najveće promene u načinu života svakako je donela tehnologija. Čovek je oduvek voleo da se kreće i putuje. Već u ranom srednjem veku pojam putnika jasno je opisan u mnogim starim zapisima. Da bi se što brže kretao i da bi što pre stigao do odredišta, čovek je jahao konja ili ga upregao u kočiju, kola, i tako sa što manje napora stigao na odredište. Uz brz razvoj tehnologije, danas je moguće doći sa jednog kontinenta na drugi za jedan dan.

Kako možete danas putovati i biti lepo i praktično obučeni? Ako neko svakodnevno putuje gradskim prevozom na posao, dobro je da su gornji delovi odeće – kaputi, jakne, jakne, džemperi – u tamnijim nijansama. Tako će moguće fleke biti manje uočljive.

Takva odeća treba da bude od tkanine koja se lako pere i pegla, jer će se sigurno češće naći na hemijskom pranju ili u veš mašini. Najprimetnija prljavština je na rukavima. Takođe je važno znati da je u kišnim danima ceo odevni predmet izložen direktnom kontaktu sa mokrim kišobranima koje pojedinci stavljaju na kapute, kabanice ili jakne. Odeća mora biti od tkanine koja je otpornija na habanje, upijanje vode i ne previše svetle tonove.

Dečija odeća za put

Kada putuju automobilom, greška koju prave ljudi je da ceo garderober stave u gepek. Preterivanje sa nošenjem nepotrebne odeće je muka na većini putovanja automobilom. Zato je dobro odeću staviti u kofer srednje veličine, a ne gepek pretvarati u veliki prostor u kome se nekontrolisano gomila odeća. Takve greške najčešće prave roditelji sa decom jer smatraju da im je sve potrebno na putu. To nije tačno jer je racionalan izbor i bolji izbor odeće. Najbolje je poneti par majica za dečake ili par majica za devojčice, ako je hladniji period onda džemper za dečake ili džemper za devojčice i jakna za dečake ili jakna za devojčice mora biti uvek tu. Trenerka, jedne farmerke za dečake ili farmerke za devojčice i donji veš i za par dana putovanja je sasvim dovoljno.

By stijak