Ukoliko do sada niste koristili rent a car a želeli biste da iskoristite pogodnosti iznajmljivanja automobila pogotovu ukoliko planirate da idete na odmor ostanite sa nama i saznajte na koji način možete rezervisati vozilo i koristiti ovu uslugu.

Popularnost rent a car-a rasla je poslednjih par godina sve više i više. Počeci ove industrije vezuju se za jedan događaj iz davne 1916. godini kada je izvesni Džo Sanders iz Nebraske pokrenuo prvi rent a car biznis. On je posedovao samo jedan automobil – T ford. U to vreme Džo se čak dosetio da ugradi i merač kolometraže i na taj način naplaćivao svaku pređenu milju a sve sa ciljem da nadoknadi štetu koja nastaje habanjam automobila. Za samo godinu dana proširio je svoj biznis i posedovao čak 18 automobila koje je iznajmljivao po ceni od 10 centi po jednoj milji. Rent a car aerodrom je dosta popularna usluga u poslednje vreme pogotovu za sve one strance koje dolaze u Beograd a ne poseduju svoje vozilo ovde. Oni koriste ovu uslugu dosta često i već po sletanju na aerodrom njih već sačeka iznajmljeno vozilo.

Kako do rent a car-a?

Do usluge rent a cara-a nije bilo lakše doći nego sada. Rezervaciju automobila možete izvršiti online putem tako što ćete na svom pretraživaču ukucati neke od ključnih reči poput rent a car, rent a car aerodrom Nikola Tesla ili nešto slično. Nakon što ukucate neke od ključnih reči dobićete pregršt izbora, na vama je posle samo da odaberete šta vama najviše odgovara. Većina rent a car agencija u Beogradu poseduje bogat vozni park ipak ukoliko želite specifičan model automobila onda se javite na vreme kako bi bili sigurni da ćete taj automobil i dobiti. Ukoliko niste sigurni koju bi agenciju odabrali uvek možete otići na internet i dobro se raspitati i pogledati čak komentare korisnika usluga date agencije i na osnovu toga steći neki generalni utisak.

Kako bi iznajmili automobil od dokumentacije će vam biti potreban pasoš ili lična karta, vozačka dozvola i da imate navršenu 21 godinu života. Kada preuzmete automobil savet je da dobro pogledate auto kako spolja tako i unutra i u slučaju nekih neregularnosti odmah to prijavite predstavnicima rent a car agencije.

Rent a car kod nas i u svetu

Uslugu rent a car-a dosta koriste i ljudi iz poslovnog sveta. Takođe postoji opcija da se uzme i vozač, ovo je idealno rešenje ukoliko niste vozač ili ukoliko nemate vremena za vožnju i parkiranje po gradu. Savet je da uvek pogledate par rent a car agencija pre nego što se odlučite za neku od jer sasvim je uobičajena pojava da se cene usluga među agencijama razlikuju pa tako možete proći jefitnije ukoliko se malo više angažujete. Isto tako sasvim je moguće da se desi da pojedine agencije ne traže depozit prilikom iznajmljivanja automobila dok je kod nekih to podrzumevajuća stavka.

Rent a car i parking kod aerodroma

Kako nam je sve više jasno da je parking kod aerodroma prilican problem, rent a car je odlična odluka ako planirate da se prilikom dolaska u našu zemlju smestite u vozilo i da njime idete kroz zemlju. Ovo je mnogo bolja opcija od toga da dodjete vozilom do aerodroma a da nakon toga ga ostavite na parkingu Aerodroma Nikola Tesla jer su cene paprene.

Ono sta može biti dobra opcija je da se uparkirate na nekom od uslužnih privatnih parkinga u blizini samog aerodroma, koji u svojoj ponudi imaju prevoz od parkinga do samog aerodroma.

By stijak