Srpski
  • Srpski
  • Crnogorski
  • Hrvatski
  • Bosanski
  • Engleski
Korektne cene & brza kupoprodaja

Novi Volovo XC 90

Objavljeno : Subota, 21. 03. 2015. - 00:00

Večeras 19. marta. smo premijerno u Mikser House-u u Beogradu imali priliku da se upoznamo sa najnovijim modelom XC 90 dobro poznate Švedske kompanije Volovo. Poznavajući politiku Švedske kompanije da izlazi samo na tri velika sajma automobila ( Ženevski, Detroitski i Šangajski ). Ovo je bila jedinstvena prilika da se upoznamo sa ovim novim modelom koji neće biti izložen na predstojećem sajmu automobila u Beogradu. Reč je o sasvim novom dizajnu ovog modela, koji sa već vidnim promenama na prednjoj masci hladnjaka i znatno oštrijim linijama farova naspram prošlog modela odaje na prvi pogled ipresivan utisak o ovom modelu.

Sam akcenat prozvođača je bio da se dostigne nivo prestižnog luksuza u kabinskom prostoru. Što su vidno uspeli. Vozačko mesto je dobro pozicionirano i veoma pregledno, sa multi funkcionalnim volanom i digitalnom tablom već na prvi pogled Švedski prozvođač nam je zaokopirao pažnju dosad neviđenom digitalnom tablom ovakovog stila koje smo do sada imali prilike da serećemo u najluksuznijim Mercedesovim modelima. Na centralnom mestu se nalazi veliki ekran na dodir koji radi na principu današnjih mobilnih telefona.

Luksuz i komfornost se već oseća sa prvim dodirima finih materijala od kože, gde su sva sedišta obložena kožom, pored toga prednja sedišta imaju male izbačene jastučiće koji vam daju dodatnu komfornost prilikom sedenja, jer vam se pruža osećaj kao da ste u nekoj polu ležaljci za plažu ali opet ne u previše zabačenom položaju.

Posebno treba naglasiti da je ovo jedan veliki luksuzni džip koji raspolaže čak sa sedam mesta za sedenje. Gde na zadnjoj klupi može da sedi veoma visok čovek bez problema da li će imati mesta za glavu ili noge. Sklapanjem zadnje klupe dobija se ogromni prostorni prtljažnjik.

Kada pričamo o komforu ovog modela treba reći da je švedski prozvođač ispunio sva naša isčekivanja čak nas i iznenadio. Pored panorama krova, zavesa za zadnja stakla koja je sakrivena u vratima kada nije navučena, komfornim sedištima, velikim prostorom za noge na zadnjoj klupi, najveće iznađenje je bilo zvučna izolacija samog vozila koja sa četrnast zvučnika sa ukupnom snagom od preko 1400W odaje utisak kako sam prozvođač kaže kao da se nalazite na operskom koncert u Sidnejskoj operi, mislimo da je sasvim dovoljno rečeno o kakvom kvalitetu zvuka se radi.

Novi model Volovo XC90 će ići uz dva benziska motora, gde jedan od njih radi u kombinaciji sa elektro motorom : T6 AWD ( 320KS ) i T8 Twine Engine ( 320KS ) + el. motor ( 80 ) .
U ponudi će biti za sada jedan dizel motor: D5 AWD ( 225KS ).

Model sa kojim smo imali prilike da se upoznamo je imao najjači benziski motor od 320KS koji radi u kombinaciji sa el. motorom od 80KS. Prema informacijama proizvođača prosečna potrošnja trebala bi da bude 2,7 litara na 100 kilometara. Cena ovog modela sa određenim paketom opreme iznosi nešto malo više od 90 000 eur. Što je za ovakav nivo hvaliteta i luksuza veoma niska cena naspram kokurenata u ovoj klasi koja uglavnom premašuje 100 000 eur.
Raspon cena novog Volvovog XC90 modela će se kretati od 55 000 do 95 000 eur.
Kada je reč o sigurnosti mislimo da je dovoljno samo reći ,, Volovo ".
Za kraj cele ove priče istakli bi da se radi o jednom jako dobrom automobilu iz ove klase koji je vredan svake pažnje. Za kraj pogledajte ostatak slika ovog modela.