Srpski
  • Srpski
  • Crnogorski
  • Hrvatski
  • Bosanski
  • Engleski
Korektne cene & brza kupoprodaja

Borković u novu sezonu ulazi sa brojem 62

Objavljeno : Sreda, 24. 02. 2016. - 14:18

Aktuelni evropski prvak na kružnim stazama i najbolji srpski automobilista Dušan Borković novo poglavlje na svetskoj automobilskoj sceni otvara sa proverenim i uigranim timom, ali pod novim brojem na automobilu koji će voziti u TCR seriji.

Naime, Dušan će broj 98 koji je koristio dve sezone zameniti brojem 62 sa kojim je započeo karijeru u kartingu sa nepunih deset godina.

„Razlog promene broja simboliše moj novi početak na svetskoj automobilskoj sceni u inovativnoj TCR seriji. Sa ovim brojem sam započeo karijeru koja traje više od dve decenije i sa njim sam osvojio i prvu titulu. Sa druge strane, za mene ova promena ima i sentimentalne razloge. Moj pokojni otac je trke kamiona 1993. godine vozio sa brojem 62, a to je bio moj prvi susret sa automobilizmom.

www.auto-balkan.rs

„Zarazio“ sam se odmah ovim sportom i započeo karijeru, prvo u kartingu, koja je trajala sedam godina i u kojoj sam osvojio 6 uzastopnih šampionskih titula i dve zlatne kacige. Svi znaju da je moj otac bio moj idol i uzor u svakom pogledu. Sada, posle 22 godine ponovo sam dobio priliku da nosim broj 62 koji mi mnogo znači, a nadam se i donosi sreću“ -rekao je Borković.

www.auto-balkan.rs


Ostatak vesti možete pogledati na: garaza.rs