Srpski
  • Srpski
  • Crnogorski
  • Hrvatski
  • Bosanski
  • Engleski
Korektne cene & brza kupoprodaja

Renault i dalje vodeći na tržištu lakih komercijalnih vozila

Objavljeno : Nedelja, 21. 02. 2016. - 19:18

Grupa Renault prošle godine ponovo je ostvarila izuzetne prodajne rezultate u segmentu lakih komercijalnih vozila ostvarivši rast od 12,4 %. S 3,76 % udela na svetskom tržištu grupa je napredovala od vodećeg regionalnog aktera do važnog igrača na svetskom nivou.

Na evropskom tržištu koje beleži rast od 11,4 %, Renault je prošle godine ostvario rast od 16,9 %. To znači 29.000 više prodanih vozila i 0,71 % veći tržišni udeo koji je time porastao na 15 %. Tako je marka Renault već osamnaestu godinu zaredom vodeća na evropskom tržištu lakih komercijalnih vozila.

Od vodećeg regionalnog aktera do važnog igrača na svetskom nivou

Grupa Renault prošle godine ostvarila je novi veliki napredak na svetskom tržištu prodavši 387.000 lakih komercijalnih vozila, što je rast od 12,4 % iako je svetsko tržište (isključujući Severnu Ameriku) zabeležilo pad od 6,3 %. Svetski tržišni udeo grupe Renault u segmentu lakih komercijalnih vozila u poređenju s 2014. porastao je za 0,63 % na 3,76 %. Prošle godine je 92.400 lakih komercijalnih vozila prodano izvan Evrope. Taj rezultat ostvaren je uprkos smanjenju mnogih važnih tržišta, poput Brazila i Alžira. Prodaja grupe Renault porasla je na svim tržištima s izuzetkom Afrike, Indije i Bliskog istoka, gde se posebno osetio pad alžirskog tržišta. Laka komercijalna vozila grupe Renault prodaju se u 112 zemalja, a u mnogima se njeni modeli svrstavaju među tri najprodavanija modela na tržištu.

Afrika / Bliski istok / Indija (AMI)

Renault je od 2010. vodeći proizvođač u severnoj Africi, gde drži 15,7 % tržišta. Modeli Kangoo, Master i Dokker vodeći su u Alžiru i Maroku.

www.auto-balkan.rs

Latinska Amerika

Renault se zahvaljujući modelima Kangoo i Master od 2008. nalazi u društvu vodećih u Južnoj Americi. Tržišni udeo je usprkos teškim uslovima na brazilskom i argentinskom tržištu porastao sa 0,57 % na 3,9 %.
Model Duster Oroch, Renault-ov prvi pick-up nosivosti pola tone, na brazilskom tržištu je predstavljen u novembru 2015. i već je osvojio dve nagrade za pick-up godine. Ovaj novi model će pomoći da se poboljša prodaja u 2016.

Azija / Pacifik

U ovoj komercijalnoj regiji ostvaren je novi prodajni rekord u poslednjih 15 godina zahvaljujući Renault-ovim rezultatima u Australiji, gde je prodato 10 %više lakih komercijalnih vozila. Kangoo je drugi, a Master treći najprodavaniji model na tržištu.

www.auto-balkan.rs

Evroazija

Tržišni udeo u toj regiji je porastao sa 1,71 % na 8 %, najviše zahvaljujući prodaji na glavnom tržištu – Turskoj, gde je prodaja Renault-a
porasla za 80 %.

Priča o evropskom uspehu traje već 18 godina

Renault je prema podacima Udruženja evropskih proizvođača automobila, prošle godine 18. put uzastopno bio vodeći proizvođač lakih komercijalnih vozila u Evropi. To je ostvario zahvaljujući izuzetnoj prodaji modela Kangoo, Master inovog Trafica kome su od predstavljanja dodeljivane brojne nagrade. Na evropskom tržištu, koje beleži rast od 11,4 %, Renault je svoj položaj poboljšao na svim ključnim tržištima, kao što su Nemačka, Italija, Španija, a posebno Velika Britanija (+1,2 % – što je najbolji rezultat na tom tržištu). U Francuskoj je Renault-tov tržišni udeo porastao za 1,2 % na 32,85 %. To je najbolji rezultat otkako su modeli Kangoo, Trafic i Master 2006. ostvarili prva mesta u svojim segmentima.

www.auto-balkan.rs

Stručnost u proizvodnji lakih komercijalnih vozila.

Ostatak vesti možete pogledati na: garaza.rs