Srpski
  • Srpski
  • Crnogorski
  • Hrvatski
  • Bosanski
  • Engleski
Korektne cene & brza kupoprodaja

Kupovina polovnog automobila

Objavljeno : Sreda, 11. 02. 2015. - 00:00

Ukoliko vam je u ovo vreme krize novi automobil nedostižan i razmišljate o kupovini polovnog, budite oprezni da svoj teško zarađeni novac ne uložite u polovni automobil koji nije u dobrom stanju.

Kupovina polovnog automobila je proces koji zahteva dosta uloženog vremena, ali ukoliko želite kupiti polovni automobil koji je u dobrom stanju i sa kojim ćete biti zaista zadovoljni, isplati se uložiti vreme u pronalaženje dotičnog. Ovi saveti vam mogu pomoći prilikom traženja polovnog automobila, onakvog kakvog želite, ali morate biti spremni uložiti vreme i trud kako bi našli automobil koji vam odgovara i sa kojim ćete biti zadovoljni:

1. Odlučite kakav automobil želite, napravite spisak automobila koji želite. Pri tome dobro razmislite koje su vam realne potrebe potrebe: da li želite porodični automobil, sportski automobil ili nešto za vožnju po gradu. Takođe u ovo vreme sve skupljeg benzina, potrošnja automobila igra važnu ulogu pri odlučivanju koji automobil želite kupiti.

2. Izračunajte koliko možete priuptiti sebi, nemojte bespotrebno ulaziti neke vidov u dugova i kredita kako bi kupili automobil za koji u suštini nemate dovoljno novca. Pametnije je kupiti jeftiniji automobil za gotovinu nego se "zakopavati" u kredite i isplaćivati skupi još ko zna koliko. Ovde je takođe dobro uzeti u obzir potrošnju automobila. Uvek imajte na umu da neke marke i modeli automobila bolje drže cenu od drugih.

3. Napravite neku vrstu istraživanja, dobro pregledajte sve moguće auto oglase, i tako napravite popis automobila koji vas zanimaju iz tih oglasa pa ih počnite pregledavati jednog po jednog. Takođe obiđite što više salona polovnih vozila i uložite dosta vremena u ispitivanje prodavača o automobilima koji vas zanimaju. Pročitajte i sve informacije koje možete pronaći o polovnim automobilima koji vas zanimaju, jer tako možete saznati neke korisne informacije koje će vas navesti na kupovinu ili ono suprotno.

4. Posetite servis sa vašim polovnim automobilom za koji ste se odlučili, izuzetno je pametno da novi polovni automobil odvezete na jedan pregled. U servisu vam isto tako mogu proveriti realnu kilometražu automobila, jer se kod nast često primenjuje praksa "vraćanja kilometara". Nažalost, realno stanje kilometara nije moguće dobiti za automobil koji je uvezen iz inostranstva i koji još uvek nije obavio pregled u vašoj državi. Osim kilometraže, u servisu vam mogu proveriti stanje karoserije, motora, vešanja i ostalih komponenti kako bi dobili uvid u pravo stanje polovnog automobila koji želite kupiti.

5. Posvetite pažnju papirima, kada kupujete polovni automobil jedna od najvažnijih stvari na koje morate paziti su uredni i ispravni papiri. Proverite da li je sve u redu sa saobraćajnom dozvolom i ostalim dokumentima, i proverite da li "broj šasije" na motoru odgovara onom koji se nalazi u saobraćajnoj dozvoli i da li je osoba koja vam prodaje automobil pravi vlasnik. Ukoliko vam nešto "smrdi" sa papirima, odustanite od kupovine i potražite drugi automobil.

6. Pazite i na sitnice, boja vam se možda ne čini kao važna "osobina" automobila, ali ona je važna jer se automobili sa određenim bojama brže i lakše prodaju od drugih. Uzmimo jedan primer, verovatno je lakše prodati crni Mercedes nego crveni, šta vi mislite? Automobile nekih boja ćete puno teže prodati sledećem kupcu, pa je dobro i to imati na umu jer ćete kad tad i vi prodati taj automobil. Isto tako, automobil sa bogatijom dodatnom opremom ćete lakše prodati od onog koji ima standardnu.

Mi se nadamo da su vam ova par saveta pomogla pri kupoviti vašeg polovnog automobila, sa srećom i pazite se, nije to očas posla!